Site İçi SEO Eğitimi

Site İçi SEO Neden Gereklidir?

Site İçi SEO konusuna girmeden SEO ile ilgili kısaca bilgi verelim. Web siteleri için yapılan optimizasyon çalışmalarının her biri aslında SEO alanına girmektedir. Arama motorlarının kriterlerine uygun sitelerimizi dizayn ederken, farkında olmadan SEO alanına yönelik çalışmalar yaptığımız işin farklı bir bir boyutudur. Site İçi SEO yapılırken SEO`ya uygun olması şartı aranır.

Seo Neden Yapılır-Seo- Teknomina com

Seo Neden Yapılır

SEO Çalışmaları kendi içerisinde farklı bölümlere ve her bölümde kendi içerisinde ayrıca kategorize edilerek yapılır. Örneğin site içi SEO, site dışı SEO, yerel SEO, ulusal SEO gibi birçok SEO çalışmaları mevcuttur.

Peki Özet olarak Site içi SEO Nedir?

Arama Motorları Kaydı-Seo Neden Yapılır-Seo- Teknomina com

Arama Motorları Kaydı

Başlıktan da anlaşılacağı üzere site içerisindeki optimizasyon çalışmaları kapsamaktadır. Örneğin sitedeki hatalı kodların düzeltme işlemleri, eklentilerin kurulum dosyaları, CSS – HTML – Jquery, PHP, Asp ve Bootsrap kodlama yapılarındaki değişiklikler, SEO eklenti kurulum işlemleri, Arama motorlarına (Google, Yandex, Bing gibi…) Kayıt edilmesi işleminin yapılabilmesi için sitenin dizinine eklenilen kod bilgileri gibi bir çok sitenin iç yapısıyla ilgili örnekler verebiliriz. Site içi SEO işlemleri dikkat gerektiren bir alandır. Yapacağınız basit bir kodlama veya hatalı bir eklenti ile siteye zarar verebilirsiniz. Elbette ki yukarıda belirttiğimiz işlemler ile kısıtlanmamalı.  Yüzeysel olarak bilgi verdiğim bu kısım için profesyonel destek alma düşüncesinde iseniz iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski