Kıdem Tazminatı Ne Kadardır Denge Hukuk

2022 yılında yeni zamlar ile birlikte Kıdem Tazminatında da değişiklikler oldu. Zamlardaki artışların Kıdem Tazminatına etkisi nasıldır? Kıdem Tazminatı yeni yılda ne kadar olmuştur? sorularına cevap verelim konumuzda.

2022 Kıdem Tazminatı Ne Kadar

Geçtiğimiz günlerde asgari ücrete yapılan zammın ardından kıdem tazminatının ne kadar olduğunu da açıklandı. Geçtiğimiz sene yani 2021 senesinde kıdem tazminatı 8651,62 liraydı. 2022 senesinin gelmesi ile beraber asgari ücrete bağlı olarak değişiklik meydana geldi. Şu anda kıdem tazminatı 2025 senesi için 10596 TL oldu

Kıdem Tazminatı Nedir

Kıdem tazminatı işverenin işçiliği haklı veya haksız sebebe bağlı olarak işten çıkarması durumunda işçinin güvencesini sağlayan bir uygulamadır. İşçinin Kıdem tazminat hakkının alınabilmesi için kişinin belirli şartlara uyması gerekmektedir. Peki, her işten çıkan kıdem tazminatı alabilir mi? Her işten ayrılan kıdem tazminatı alamaz. Özellikle kişi kendi isteğine bağlı olarak işten çıkıyor ise kıdem tazminatı almaya hak kazanamaz. Aynı zamanda kıdem tazminatı almak isteyen bir kişinin aynı işyerinde En az 1 sene çalışmış olması gerekmektedir. Bu şartlara uyum sağlayan kişiler ise kıdem tazminatı almaya hak kazanır. Kıdem tazminatı işçinin mağdur olmasını önler ve işçinin güvence altında kalmasına yardımcı olur.

Kıdem Tazminatı Hesaplama Denge Hukuk Bürosu 2022 - denge hukuk firması

Kıdem Tazminatı Hesaplama Denge Hukuk Bürosu 2022

Kimler Kıdem Tazminatı Alabilir

Bir iş yerinde çalışan bir işçi işten çıktıktan sonra kıdem tazminatı almaya hak kazanır. Fakat kıdem tazminatını almak için belirli şartlar bulunmaktadır. Peki, kimler kıdem tazminatı alabilir;

  • İşveren çalışanı isteği olmadan işten çıkarır ise ( İşçi kendi isteği doğrultusunda işten çıkar ise kıdem tazminatı almaya hak kazanamaz)
  • İşçinin kıdem tazminatı almaya hak kazanması için mutlaka aynı işyerinde en az 1 sene çalışma sağlaması gerekmektedir
  • Kadınlar evlilik erkekler ise askerlik sebebiyle işten ayrılırlarsa kıdem tazminatı alınabilmektedir
  • İşçi emeklilik zamanı geldiğinde ve aynı zamanda emekli olduğunda kıdem tazminatı almaya hak kazanmaktadır

Kıdem İşçi Tazminatı Taban Ve Tavan Ücretleri

2022 Yılında Kıdem tazminatının taban ve tavan fiyatları açıklandı. İşte taban ve tavan ücretleri şu şekildedir.

Detay bilgilere ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

https://dengehb.com/kidem-tazminati-denge-hukuk/