Kıdem Tazminatı Hakları

Kıdem Tazminatı Hakları Nelerdir?

Kıdem tazminatı hakları; işyerinde en az 1 yıldır çalışmakta olan ve işveren tarafından işine son verilen kişinin almaya hak kazandığı tazminattır.
Kıdem Tazminatı Hakları
Kıdem Tazminatı Hakları

Kıdem Tazminatı İçin Formu Doldurun

Kadınlar evlilik, erkekler ise askerlik nedeniyle işten ayrılma durumunda da yine kıdem tazminatı olacaktır. Ayrıca çalışanın emekli olması hâlinde kıdem tazminatını almaya hakkı vardır.
Yaşa takıldığı için emekli olamayanlar da kıdem tazminatından yararlanma hakkı doğar. Fakat bunun için gereken süreyi doldurmuş, prim ödeme gün sayısını da tamamlamış olması şarttır.
Görüldüğü gibi kıdem tazminatı belli kriterleri karşılayan her işçinin temel hakkıdır. Bu hakkınızı –deyim yerindeyse- kuruşu kuruşuna almak istiyorsanız, bu konuda hiçbir mağduriyet yaşamadan hakkınıza kavuşmak için Denge Hukuk Bürosu’na güvenebilirsiniz.

Tazminat Nasıl Alınır?

Çalıştığınız işyerinin kıdem tazminatından haberi bile yoktur. Yahut belki de, tazminatı ödemekle yükümlü olduğunu bilmesine rağmen ödemeye yanaşmıyordur.
Bu durumda önünüzde iki seçenek vardır:
‘Ya göz göre göre hakkınızın yenmesine razı olacak ve tazminatınızdan vazgeçeceksiniz; ya da profesyonel bir avukatla anlaşarak hakkınızı savunacak ve bu mücadelenin kazananı siz olacaksınız…’
Tercihiniz ikinci alternatiften yana ise, Denge Hukuk Bürosu sizin için en doğru ve güvenilir adrestir.
Zira biz, faaliyete geçtiğimiz günden bu yana istisnasız bütün kıdem tazminatı davalarında başarı sağladık. Hiçbir müvekkilimizin hakkını çiğnetmedik ve hakkı çiğnenmiş olanlar için de tüm zararlarını telafi ettirdik.

Denge Hukuk Bürosu İletişim Bilgileri

Abdurrahman Nafiz Gürman Mah. General Ali Rıza Gürcan Cad. No:31
Metropol Center İş Merkezi Kat:1 D : 5 Merter / İSTANBUL
0212 415 50 53
denge@dengehb.com
Pazartesi – Cuma  . 9.00 – 18.00
Yazının tamamını okumak için aşağıdaki linke tıklayınız.
Hukuk Avukatlık

1 Yorumlar

  1. Kıdem Tazminatı Hakları Nelerdir?
    Kıdem tazminatı hakları; işyerinde en az 1 yıldır çalışmakta olan ve işveren tarafından işine son verilen kişinin almaya hak kazandığı tazminattır.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski