İşçi İhbar Kıdem Tazminatı Hesaplaması

İşçi İhbar Kıdem Tazminatı Hesaplaması?

İşçi ihbar kıdem tazminatı hesaplaması yapılırken öncelikle işe başlama tarihi, işten ayrılma tarihi, aylık brüt ek ücret, yıllık brüt ikramiye ve aynı zamanda kümülatif vergi matrahı bilinmelidir ve ona göre hesaplama işlemi gerçekleştirilmelidir.
İşçi İhbar Kıdem Tazminatı Hesaplaması
İşçi İhbar Kıdem Tazminatı Hesaplaması

İşten Atılan İşçinin İhbar Kıdem Tazminatı

Tazminat almak isteyen kişiler için belirli şartlar vardır. Öncelikle işten atılan işçinin ihbar kıdem tazminatı hakkı her zaman için vardır. Eğer bir kişinin yüz kızartıcı bir suçu yoksa ve işveren tarafından işten atıldı ise o kişiye kıdem tazminatı hakkı doğar. Bunun için ise işçinin o iş yerinde bir sene çalışmış olması gerekmektedir. 1 sene çalıştıktan sonra eğer işçi tarafından işten atılıyor ise kıdem tazminatı için başvuruda bulunabilir. Eğer işveren bunu kabul etmiyor ise yasal yollara  başvuru yaptıktan sonra kıdem tazminatını alma hakkını elde eder.

10 Yıllık İşçi Kıdem İhbar Tazminatı Hesaplama

Kıdem tazminatından birçok kişi yararlanabilmektedir. Kişi kendi isteği dışında işten ayrıldıysa ve aynı zamanda askerlik gibi sebeplerden dolayı işten ayrıldıysa kıdem tazminatı almaya hak kazanmaktadır.

Denge HB İletişim

Abdurrahman Nafiz Gürman Mh.
General Ali Rıza Gürcan Cd. No:31
Metropol Center İş MErkezi K.1 No:5 Merter / İSTANBUL
Yazının tamamını okumak için linke tıklayınız.
Hukuk Avukatlık

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski