Cam Cephe Sistemleri

Cam cephe kaplama binalarda binanın dış yüzünün aliminyum malzeme kullanılarak ana ve ara taşıyıcı elemanların dayanıklı bir şekilde bir araya getirilmesi  cam, kompozit levha veya aliminyum levha gibi yapı malzemeleri ile birleştirilmesidir.
Cam Cephe Sistemleri
Cam Cephe Sistemleri
Estetik görünümün yanında uzun vadeli konfor ve kullanışlı çözümler sunar. Bu sistem günümüz mimarisinde önemli bir yere sahiptir. Genellikle iş merkezlerinde ve aışveriş merkezlerine kullanılır. Bunun temel nedeni cam cephenin verdiği sadelik görünümü ve prestij duygusudur. Cam kaplama kullanılan alanlar iş merkezleri, ofis binaları, hastaneler, alışveriş merkezleri ve araştırma merkezleri gibi yapılardır. Yüksek binaların inşa edilmesiyle birlikte uygulamaya alınmış olup  dünya ve ülkemizde de vazgeçilmezler arasına girmiş bir sistemdir. En önemli tercih nedeni yalıtım ve enerji anlamında tasarruf sağlamasıdır. Estetik görünümün yanında hafif olması, yağmur, çevresel etmenler ve diğer faktörlerin zararlarından binayı korumasından dolayı tercih edilir. Cam kaplama klasik sistem olarakta ifade edilir. Bu sistem cam doğrama yöntemi kullanılarak uygulanır. Bina duvarındaki nemi giderir, küf ve mantar oluşumunu önler.

Silikon cam cephe sistemi (Stick)

Silikon dış cephe sistemi : Strüktürel silikon uygulaması ile tamamen cam görünümlü, giydirme cephe sistemidir. Giydirme cephe profilleri ile bina dizayn faktörleri dikkate alınarak (kat yüksekliği, açıklıklar ve rüzgar yükü) Jx ve Jy değerleri belirlendikten sonra kullanılacak yatay ve düşey profillerin birleşimi ile oluşmaktadır. Belirlenen profillerle düşey ve yatay aks ölçülerine göre alüminyum strüktürel giydirme cephe oluşturulur. Hazırlanan karkas, hareketli u ankrajlarla döşeme betonuna monte edilir. Montajın aşamasında dikkat edilmesi gereken nokta düşeyde ve yatayda aynı düzlemde montajın yapılmasıdır. Her katta dilatasyon bırakılması gerekir.

Silikon cam giydirme klipsli cephe sistemi

Klipsli sistem

Silikon giydirme cephe klips sistemi; Isıcam arası çıta profilleri ile oluşturulan çerçeveye camların bonding işlemi ile yapıştırılarak cam panelin oluşturulmasıdır. Oluşturulan cam paneller önceden montajı tamamlanmış strüktürel giydirme cepheye montaj yapılır. Tüm derz boşlukları silikon dolgu yapılarak silikon cephe montajı tamamlanır.

Kaset sistemi

Silikon giydirme cephe kaset sistemi; Kaset profilleri oluşturulan çerçeve içerisine bonding işlemi ile yapıştırılarak kademeli cam ile oluşturulur. Oluşturulan kaset paneller, önceden şantiyede montajı tamamlanan strüktürel taşıyıcıya montajı yapılır. İstenilen bölgelerde gizli kanat açma kolaylığı sağlar.

Ege Grup Mühendislik İletişim

Daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Adres:     Osmaniye Mah. Fabrikalar C  Caddesi No:30 D.2 Bakırköy İstanbul
Mail:        info@egegrupmuhendislik.com
Yazının tamamını okumak için linke tıklayınız.
Hukuk Avukatlık

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski