Kıdem Tazminatımı Hesapla

Kıdem Tazminatı Nedir?

Çalışma hayatında işçilerin ihtiyaç duyduğu araçlardan birisi de kıdem tazminatımı hesapla konusudur. İşçinin çeşitli nedenlerle iş yerinden ayrılması durumunda, iş kanunu gereği işveren tarafından işçiye verilen tazminata kıdem tazminatı denir. Kendi rızasıyla işten ayrılmak isteyen işçi bu haktan faydalanamaz. Denge Hukuk Bürosu uzman avukatları sizin için kıdem tazminatı hesaplamasını detaylı bir şekilde yaparak mağduriyetinizin önüne geçer.  Hukuk bürosu ile iletişime geçebilirsiniz.

Kıdem Tazminatı Şartları

İş Kanunu’ nun ” Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri ” başlıklı 25. Maddenin 2 numaralı bendinde bulunan haller dışında iş sözleşmesinin işveren tarafından feshedilmesi durumunda işçi kıdem tazminatını almaya hak kazanmaktadır. 15 yıllık sigortalılık süresini ve 3600 gün olan prim gün sayısını bitirmiş olanlar, kıdem tazminatını almaya hak kazanmış olurlar. İşçilerin kıdem tazminatı haklarının yanmaması yasayla korunmuş olup, işçilerin bu hak ve yasalar çerçevesinde gerekli tutum ve davranışları göstermesi beklenmektedir. 
Kıdem Tazminatı Şartları - Denge Hukuk Bürosu
Kıdem Tazminatı Şartları - Denge Hukuk Bürosu
Hakların devamlılığı ve korunması kapsamında işçinin sahip olduğu hakları bilerek çalışması ve hangi durumlarda kıdem tazminatından faydalanacağını bilmesi büyük önem arz etmektedir. Dikkat edilecek hususlar genel hatlarıyla şu şekilde sıralanabilir:
Vatani görevi dolayısıyla işten ayrılma,
Evlilik tarihinden itibaren bir yıl içerisinde işi bırakma,
Emekliliğe hak kazanarak veya emeklilik için gerekli prim gün sayısı sayesinde sigortalılık süresini tamamlamış olursa,
Zorlayıcı sebepler, sağlık sorunları veya işverenin iyi niyet ve ahlak kurallarına ters hareketini sebep olarak sunarsa,
İşveren tarafından ahlak veya iyi niyet kurallarına aykırı bir durumu tespit edilmediği halde işten çıkarılırsa,
İşçi vefat etmesi durumunda hak sahipleri ya da yasal varisleri kıdem tazminatını almaya hak kazınır.

Kıdem Tazminatımı Hesapla - Denge Hukuk Bürosu İletişim

Denge hukuk Bürosu ile iletişime geçerek kıdem tazminatınızı detaylı hesaplayabilirsiniz. Büromuzu ziyaret ederek konunun uzmanlarından yüz yüze bilgi alabilirsiniz. Ya da iletişim numaralarımdan bize ulaşarak danışmanlık alabilirsiniz.
Adres:  Abdurrahman Nafiz Gürman Mah. General Ali Rıza Gürcan Cad. No:31
Metropol Center İş Merkezi Kat:1 D: 5 Merter / İSTANBUL
Tel: 0212 415 50 53
Mail: denge@dengehb.com
Hukuk Avukatlık

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski