Kimler Arabulucu Olabilir?

Kimler arabulucu olabilir? Ülkemizde hukuk fakültesinden mezun olan kişiler ve aynı zamanda 5 senelik üniversite okuyan kişiler arabuluculuk mesleğini yapabilir. Sicile kaydı olan bir arabulucu öncelikle gerekli eğitimlerden geçmektedir Bu eğitimin ardından bakanlık uygulamalı ve yazılı sınav yapar. Sınavdan başarılı olan kişiler ise sicile kayıt olurlar. Aynı zamanda arabulucu olmaya hak kazanırlar. Arabulucu olan kişiler ise her sene düzenli bir şekilde maliyeye aidat ödemesini gerçekleştirirler.
Kimler Arabulucu Olabilir?
Kimler Arabulucu Olabilir?

Arabuluculuk Başvurusu Nasıl Yapılır?

Arabuluculuk şartlarını yerine getiren kişiler başvuru yapmalıdır. Peki, arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır. Bulunulan ilçe veya ile gidip arabuluculuk bürosuna başvuru yapılmaktadır

Arabulucu Nasıl Bulabilirim?

Arabulucu bulmak istiyorsanız daire başkanlığı sitesine giriş yapmalısınız. Siteye giriş yaptıktan sonra burada bulunan arabulucu sekmesine tıklamanız gerekir. Butonu tıkladıktan sonra arabulucuların adı, soyadı, mail adresi ve aynı zamanda telefon bilgisi bulunmaktadır.

Arabulucu Görüşmesine Kimler Katılabilir?

Arabulucu görüşmesine iki tarafta katılmaktadır. Peki, taraflardan şirket olan varsa görüşmeye kim katılacaktır? Eğer taraflardan bir tanesi şirket ise şirketin yetkili kişisi bu görüşmeye katılır. Ya da vekâlet verdiği biri varsa görüşmeye o katılır.

Denge Arabuluculuk İletişim

Daha fazla detay almak için bizimle iletişime geçiniz.
Abdurrahman Nafiz Gürman Mh.
General Ali Rıza Gürcan Cd. No:31
Metropol Center İş MErkezi K.1 No:5 Merter / İSTANBUL
Yazının tamamını okumak için aşağıdaki linke tıklayınız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski